fbpx

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. SPLOŠNI POGOJI:
Splošni pogoji spletne trgovine na spletnem mestu blodnik.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.
S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja Tamara Langus s.p., Adamičeva 1, SI-1000 Ljubljana, Slovenija, matična številka: 3319873000, davčna številka: 54741106.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Tamara Langus s.p. in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).
Zaradi vzdrževanja in nadgradnje spletne strani se lahko pojavijo občasne kratkotrajne omejitve pri dostopu. Za posledice nismo odgovorni.
Uporabnik lahko izbira in naroča izdelke, ki so na voljo. Vsi izdelki, navedeni na spletnem mestu, so na voljo do odprodaje zalog. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Cene in pogoji prodaje so od tega trenutka dalje obvezujoči za ponudnika in kupca.
Ponudnik se obvezuje, da bodo kupcu vedno na razpolago vsi podatki, ki zadevajo poslovanje spletne trgovine v odnosu do kupca.

2. VELJAVNOST POGOJEV:
V nadaljevanju navedeni pogoji veljajo za vsako prodajo oziroma dobavo izdelkov ali storitev s strani Tamara Langus s.p. od datuma potrditve in objave do preklica.
Odstopanja od teh pogojev veljajo le v primeru, če jih pisno potrdimo. Tudi ustni dogovori morajo biti pisno potrjeni.
Za pisno potrdilo velja elektronska pošta in drugi mediji, na katerih je zapis možno shraniti.
Dogovorjeno odstopanje od posameznih točk splošnih prodajnih pogojev ne vpliva na veljavnost ostalih določil.
Ob izstavitvi naročila, oziroma najkasneje ob prevzemu blaga, naročnik sprejme naše splošne pogoje, če niso ti v ponudbi ali pogodbi določeni drugače.

3. CENE ARTIKLOV
Vse cene so izražene v EUR.
Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Očitne napake pri navedbi cene v ponudbi ali pri potrditvi naročila nas ne obvezujejo, da dobavimo blago po navedeni ceni.

4. PLAČILA IN PLAČILNI POGOJI
Minimalni znesek nakupa je 9,00 €.
Kupci lahko naročilo plačajo po predračunu ali po povzetju. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Prosimo vas, da nas obvestite, če od nas niste prejeli nobenega obvestila in so od nakupa pretekli več kot trije delovni dnevi.

PLAČILO PO PREDRAČUNU
Po izbiri opcije »plačilo po predračunu« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR, ki je odprt pri Sparkasse. V sklicu je treba navesti številko naročila. Blago mora biti pred opremo plačano v celoti. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na elektronski naslov info@tamaralangus.com.
Opozorilo: Pomembno je, da pri nakazilu pripišete še vaše ime in priimek, ki ste ga registrirali na naši spletni strani, da bomo lahko hitreje odpremili blago.
Naši podatki za nakazilo:
IBAN: SI56 3400 0101 8573 308
BANKA: Sparkasse
Naziv: Tamara Langus s.p.
Namen plačila: navedite svoje ime in priimek
Referenca: SI00 + številka naročila

PLAČILO PO POVZETJU – TRENUTNO NI NA VOLJO
Po izbiri opcije »plačilo po povzetju« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavljavcu ob prevzemu v gotovini. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu in vas prosimo, da naročeno pošiljko prevzamete.

5. DOSTAVA IN DOBAVNI ROK
Cena poštnine po vsej Sloveniji znaša 4,50 EUR z DDV.
Cena poštnine vključuje pošiljanje prek Pošte Slovenije, pakiranje in embalažo.
Naročeno blago se odpremi po prejemu nakazila na transakcijski račun podjetja.
Dostava naročila traja od 2 do 6 delovnih dni – med vikendi in prazniki ni dostave.
Pošta Slovenije pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnešen ob oddaji naročila. Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.
Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo poštar pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.
Primarni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. To cene poštnine ne spremeni.

6. REKLAMACIJE IN VRAČILO BLAGA
Kupec lahko blago reklamira v štirinajstih (14) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
Prejeto blago se mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago že prej uničeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala brez krivde kupca. Nepoškodovana in nespremenjena mora biti tudi originalna embalaža izdelka. Vračilo vplačanega zneska ali del tega se izvede takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni. Vračilo kupnine se izvrši na transakcijski račun kupca.
V primeru vračila blaga zaradi reklamacije je treba na naslov ponudnika poslati reklamacijski zapisnik. Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico do izbire drugega izdelka iz ponudbe, zahteve za dobropis ali zahteve za vračilo kupnine.
Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek, ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.
Kupec je v primeru reklamacije dolžan vrniti izdelek dobavitelju.
Če kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas mora o tem nemudoma obvestiti, da lahko sprožimo postopek reklamacije pri dostavni službi.
Če gre za upravičeno pritožbo, se obvezujemo v najkrajšem možnem času odpraviti pomanjkljivosti na blagu ali dobaviti neoporečno nadomestno blago, če pa niti eno niti drugo ni možno, bomo privolili na sorazmerno znižanje prodajne cene.

7. ODPOVED NAROČILA
V primeru, da naročnik odpove svoje naročilo, je ta dolžan ponudniku povrniti vse stroške, ki so nastali v zvezi z istim naročilom do trenutka odpovedi.

8. PRITOŽBE IN SPORI
Tamara Langus s.p. spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov in ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na e-naslov info@tamaralangus.com. Pritožbo lahko kupec odda na elektronski poštni naslov info@tamaralangus.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.
Za vse sodne postopke med naročnikom in prodajalcem veljajo izključno zakoni Republike Slovenije.
Za reševanje sporov je pristojno sodišče v Ljubljani.

9. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Tamara Langus s.p., e-naslov info@tamaralangus.com, je upravljavec z osebnimi podatki za spletno mesto blodnik.si.
Tamara Langus s.p. se zavezuje, da bo posredovane osebne podatke varovalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.
Osebne podatke posameznika Tamara Langus s.p. obdeluje in jih hrani za dosego namena, zaradi katerega jih je posameznik posredoval:
– nakup v spletni trgovini blodnik.si
Pri obravnavi posredno in neposredno posredovanih podatkov nas obvezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov, s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov. Podlago za zbiranje osebnih podatkov predstavlja nakup izdelka na spletnem mestu.
Tamara Langus s.p. za namene izvedbe naročila hrani naslednje osebne podatke: ime, priimek, email in naslov.
Tamara Langus s.p. se obvezuje, da podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam, prav tako ne izven EU, EGP in mednarodnim organizacijam tega prostora, razen kadar je to v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik pravico vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.
Tamara Langus s.p. bo pridobljene podatke varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bomo uporabili le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Tamara Langus s.p. se zavezuje, da bo zbrane podatke hranilo le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.
Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika (na e-naslov info@tamaralangus.com) se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.
Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati spremembo oziroma izbris svojih osebnih podatkov po e-naslovu info@tamaralangus.com. Podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času.
Zloraba podatkov
Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z GPDR. V kolikor bi prišlo do zlorabe podatkov, vas bomo o tem obvestili na vaš e-poštni naslov v najkrajšem možnem času, vendar ne kasneje kot v 72 urah od ugotovitve zlorabe.

10. PRAVNO OBVESTILO
OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Upravitelj bo z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta skušal zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Upravitelj si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani oziroma vsebin (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.
AVTORSKE PRAVICE
Vse informacije in na tem spletnem mestu predstavljene vsebine (besedila, fotografije) so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik varovanja osebne lastnine. Uporaba avtorsko zaščitenih vsebin v komercialne namene, brez predhodnega pisnega dovoljenja upravitelja, je prepovedana in predstavlja kršitev zakonskih predpisov.
Reprodukcija pisnih vsebin spletnega mesta je dovoljena izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.
NESPOŠTOVANJE DOLOČB PRAVNEGA OBVESTILA
Upravitelj spletne strani od uporabnika pričakuje, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava. V primeru zlorabe spletnih vsebin in kršenja zakonov bo upravitelj zoper storilca ukrepal skladno z veljavnimi zakonskimi predpisi.

11. LASTNINSKI PRIDRŽEK
Vse dobavljeno blago ostane naša last do popolne izpolnitve naročnikovih obveznosti v zvezi z dobavljenim blagom, vključno s plačilom morebitnih stroškov opominov in zamudnih obresti. V primeru, če naročnik blago proda naprej pred iztekom plačilnega roka, nam mora odstopiti nastale zahteve do svojega kupca v višini prodajne cene našega blaga.
Naročnik blaga je dolžan svojega kupca seznaniti z našo klavzulo o lastninskem pridržku.
Ob morebitnem rubežu blaga naročnika, v katerem nastopajo naši izdelki s strani tretje osebe, mora naročnik tretjo osebo takoj obvestiti o klavzuli o lastninskem pridržku.

12. JAMSTVO ZA KAKOVOST DOBAV
Jamčimo neoporečnost dobavljenega blaga v skladu s kataloškimi podatki oziroma posebej dogovorjenimi zahtevami.